Home / Ciasta naleśnikowe / Przepis na ciasto naleśnikowe na ciemnym piwie
21 Luty, 2016

Przepis na ciasto naleśnikowe na ciemnym piwie

Posted in : Ciasta naleśnikowe on by : Alicja Tagi: , , , , , , , ,

Ciasto naleśnikowe na ciemnym piwie

Przepis na ciasto naleśnikowe na ciemnym piwie znajdzie zwolenników wśród osób lubiących wyrazisty smak. Naleśniki smażone z tego ciasta mają bardzo delikatną strukturę. Im dłużej naleśniki odpoczywają po usmażeniu, tym mniej wyczuwalny staje się piwny aromat.

Przepis na ciasto naleśnikowe na ciemnym piwie

Ciasto naleśnikowe na piwie ciemnym

Przepis na ciasto naleśnikowe na ciemnym piwie – składniki:

  • Piwo ciemne – 500 ml;
  • Woda – 250 ml;
  • Mąka pszenna wrocławska – 2,5 szklanki o pojemności 250 ml;
  • Jajka (rozmiar L) – 3 sztuki;
  • Sól – szczypta;
  • Olej – do smażenia.

Czytaj dalej – przepis na naleśniki na ciemnym piwie:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.